Održana tiskovna konferencija za tisak povodom potpisa ugovora za radove u sklopu projekta „Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete”

Posted on

U utvrdi Stari grad Đurđevac, 2.12.2021., održana je druga konferencija za tisak povodom potpisivanja ugovora grupe D s izvođačem Bistra d.o.o. koji će započeti radove na sustavu javne vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u općini Ferdinandovac, a izvršen je i obilazak lokacije početka radova za grupu C, čiji je izvođač također Bistra d.o.o., u gradu Đurđevcu u blizini gradske tržnice.

Projektne aktivnosti i predstavljanje već potpisanih ugovora za radove predstavio je g. Tomislav Kolarić, direktor Komunalija d.o.o. Đurđevac koje su njegov korisnik. Naglasio je da je ovo posljednji potpisan ugovor o radovima.

S Izvođačem Bistra d.o.o. potpisan je ugovor za Vodoopskrbu i odvodnju Općine Ferdinandovac u vrijednosti 21.337.929,70 HRK kn bez PDV-a, u kojem će u sklopu sustava vodoopskrbe biti izgrađeni kućni priključci na vodoopskrbnu mrežu, kao i izgradnja jednog okna s opremom za regulaciju tlaka u sustavu. U sklopu sustava odvodnje izgradit će se gravitacijski kanali (6.404,41 m) i tlačni cjevovodi (417,38 m). Po ugovoru će biti odrađena i izvedba crpnih stanica (2 kom), kao i izgradnja kućnih priključaka na kanalizacijsku mrežu (531 kom).

O značaju projekta govorili su i ostali sudionici: gospođa Karmen Cerar, načelnica Sektora za projekte iz područja vodnoga gospodarstva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja; g. Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca; g. Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, te g. Krešimir Habijanec, direktor Bistre d.o.o. – izvođača radova.

Na tiskovnoj konferenciji su, osim spomenutih istaknutih uzvanika, sudjelovali i predstavnici svih financijera, potpisnici ugovora, predstavnici Izvršitelja promidžbe projekta Projekt jednako razvoj d.o.o. kao i predstavnici medija.