Posjet učenika trećeg razreda OŠ Grgura Karlovčana Vodocrpilištu “Đurđevac 2”

Posted on

Dana 16. 04. 2019. godine, KOMUNALIJE d.o.o. ugostile su učenike 3a., 3b., 3c. i 3d. razreda, u pratnji njihovih razrednica: Marijane Bušić, Marine Patačko, Marijane Kralj i Ive Beljan, te dviju pomoćnica u nastavi Davorke Robotić i Marije Jug.
Cilj njihovog dolaska je upoznati jedan od najvećih i najbogatijih vodonosnika koji zauzima 6. mjesto po veličini u Europi. Rasprostranjen je od Koprivnice do Pitomače, između rijeke Drave i Bilogore, s najdubljim dijelom i najboljom kakvoćom vode.
Učenici su upoznati veličinom vodonosnika, kapacitetom vodocrpilišta, dubinom zdenaca, te ostalim informacijama o načinu funkcioniranja vodocrpilišta i cjelokupne vodoopskrbe na našem području.
Učenici su iskazali zavidnu razinu znatiželje za način funkcioniranja vodoopskrbe općenito, postavljajući veliki broj pitanja rukovoditelju sektora vodoopskrbe Slavku Aušpergeru, koji su zahtijevali detaljno stručno obrazlaganje i poznavanje konkretnih podataka o sustavu, a neke učenike je zanimalo „kako se može zaposliti na vodocrpilištu?“
Nakon stručnog dijela izlaganja, učenici su pili vodu izravno s vodocrpilišta, te su bili posluženi sokovima i grickalicama“