Uspješno završen projekat sufinanciran iz eu kohezijskog fonda vrijedan 6,3 milijuna kuna

Posted on

Dana 21. lipnja 2017. godine u gradskoj knjižnici Đurđevac održana je konferencija za novinare na temu Priprema projektnog prijedloga investicijskog ulaganja s ciljem cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete na kojoj su bili prisutni direktor Komunalija d.o.o. Đurđevac Tomislav Kolarić, gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, predstavnik Hrvatskih voda i voditelj projektnog tima Josip Juras, predstavnik Koprivničko-Križevačke županije Marijan Štimac, voditelj projektanskog tima Rajko Šimecki te izrađivač studije Boža Kovač.

Direktor Tomislav Kolarić pozdravio je sve prisutne i istaknuo kako je projekt pripreme prijedloga vrijedan 5,7 milijuna kuna, od čega je iz Kohezijskog fonda EU osigurano čak 4,9 milijuna dok preostalih 800.000 kuna sufinanciraju Fond za regionalni razvoj, jedinice lokalne samouprave i Koprivničko-križevačka županija. Vrijednost projekta je porasla na 6,3 milijuna kn, a razlog tome je povećan opseg projekta na osnovu razrade studije izvedivosti i poticaja JASPERS EU konzultanata. Naglašava kako je cilj projekta da se sva kućanstva sa vodoopskrbnog područja Komunalija priključe na sustav kanalizacijske i vodovodne mreže. Izradit će se 80,6 km vodovoda i kanalizacije koji će omogućiti 6.780 novih priključaka na vodi i kanalizaciji. Osim spomenutog izraditi će se novi UPOV Ferdinandovac te dograditi UPOV Virje i Podravske Sesvete. Vrijednost buduće izgradnje koja će se odvijati od sredine 2018. godine do kraja 2022. godine je 250 milijuna kn.

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je kako će se provođenjem navedenog projekta doprinijeti održivosti života na području Aglomeracija te pohvalio suradnju jedinica lokalne samouprave, projektnog tima i Komunalija te je čestitao svima koji su radili na projektu. Nada se da će se tijekom izgradnje infrastrukture angažirati domaće građevinske tvrtke te na taj način pridonijeti dodatnom gospodarskom razvoju našeg kraja.

Prisutnima se obratio predstavnik Hrvatskih voda Josip Juras i Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac koji su naglasili važnost projekta za jednakomjeran razvoj svih dijelova naše županije i stvoriti jednake uvjete za život svim stanovnicima i gospodarstvenicima. Istaknuli su kako projekt osim koristi za stanovništvo pridonosi kvaliteti zaštite okoliša i prirode, ponajviše našeg bisera rijeke Drave.

Voditelj projektanskog tima Rajko Šimecki i izrađivač studije Boža Kovač prezentirali su rezultate izrade projekta, a cijela prezentacija može se vidjeti u nastavku.

Prezentacija s press konferencije