U projekt Aglomeracije uložit će se 260 milijuna do 2023.

Posted on

Dana 13. listopada 2016. godine u gradskoj knjižnici Đurđevac održana je prezentacija pripreme projektnog prijedloga investicijskog ulaganja s ciljem cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete. Predstavljeni su rezultata Studije izvedivosti sa predmetom obuhvata projekta.

Direktor Tomislav Kolarić istaknuo je da je projekt pripreme prijedloga vrijedan je 5,7 milijuna kuna, od čeka je iz Kohezijskog fonda EU osigurano čak 4,9 milijuna dok preostalih 800.000 kuna sufinanciraju Fond za regionalni razvoj, jedinice lokalne samouprave i Koprivničko-križevačka županija.

U prijedlogu investicijskog ulaganja izrađena je dokumentacija za planirane zahvate izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže, čime će se sva kućanstva na distributivnom području Komunalija imati mogućnost priključaka. Realizacija izgradnje projekta predviđena je do kraja 2023.

Gradonačelnik Željko Lacković istaknuo je značaj ovog projekta čiji je cilj osigurati vodoopskrbu i odvodnju, a što je još važnije provođenje takvih projekata doprinijeti će održivosti života na području Aglomeracije. Pohvalio je suradnju jedinica lokalne samouprave, projektnog tima i Komunalija te je čestitao svima koji su radili na projektu. Dodao je kako mu je želja da ovaj projekt bude završen i prije zadanog roka, i to do kraja 2020.

Voditelj projektnog tima Josip Juras iz Hrvatskih voda dodao je kako se vrijednost buduće gradnje procjenjuje na 260 milijuna kuna, a od ukupnog iznosa, 187 milijuna planira se povući iz sredstava fondova EU. Okupljenima se obratio i Marijan Štimac ispred županije, načelnici općina Siniša Pavlović, Branko Mesarov, Branko Kolar i predstavnik Općine Novigrad Podravski Tomislav Nožar.