Obavijest o mogućim odstupanjima u kvaliteti vode i pojavi mutnoće

Posted on

Zbog izvođenja radova punjenja i ispiranja novih dionica magistralnog vodovoda, dolazi do povećanih brzina strujanja vode u postojećim cjevovodima što ima za posljedicu promjenu organoleptičkih svojstava vode koja se manifestiraju kao pojava mjehurića u vodi i određeni stupanj mutnoće.

Zdravstvena ispravnost vode ni u kojem slučaju nije narušena, niti su narušena njezina kemijska ili bakteriološka svojstva.

KOMUNALIJE d.o.o. u svrhu stabiliziranja stanja vrše redovno ispiranje vode na svim dionicama gdje su korisnici uočili ovakve pojave, a također su angažirani djelatnici Zavoda za javno zdravstvo da u narednom periodu uzmu povećani broj uzoraka vode za analizu.

Molimo cijenjene korisnike za strpljenje prilikom redovnog korištenja vode, te da nam svakako dojave ukoliko primijete bili kakve promjene i pojavu mutnoće u vodi, kako bi znali koje sve dionice cjevovoda moramo dodatno isprati i uzeti uzorak u svrhu utvrđivanja sanitarne ispravnosti vode.

Korisnici svakako nemaju razloga za zabrinutost jer KOMUNALIJE d.o.o. provode kontinuirano sve potrebne radnje u svrhu održavanja stabilne i sanitarno ispravne vode, te napominjemo da su ovakve pojave moguće u narednih tjedan dana, odnosno sporadično u onim trenucima kada se budu vršila ispiranja novih dionica cjevovoda.

U slučaju pojave neispravnosti zdravstvene kvalitete vode koja bi imala za posljedicu prekid isporuke vode duže od 24 sata, korisnicima će se omogućiti alternativna opskrba putem mobilnih spremnika.

Molimo cijenjene korisnike za razumijevanje.